29 Ekim 2012 Pazartesi

Faruk Hızal - Zanaatkâr Bir Kaleci


Faruk Hızal 1921 yılında İstanbul Karagümrük’te doğar.  Henüz dört beş yaşlarındayken babasını kaybeder. Darüşşafaka Lisesinin sınavını kazanarak, hayatının akışını değiştirecek bu yeni yuvasında okumaya başlar.
Darüşşafaka Lisesi o yıllarda yalnız ülkenin önde gelen bir eğitim kurumu değil aynı zamanda başarılı sporcular yetiştiren bir okuldur. Okul takımında oynayan pek çok isim daha sonra Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray, Vefa ve Beykoz gibi seçkin kulüplerin futbolcusu olur. 

Faruk Hızal bir yandan lisedeki ağabeylerinin yaptığı maçları izler, bir yandan sınıf arkadaşlarıyla birlikte bezden yaptıkları toplarla futbol oynamaya başlar. “Sınıftan çıkardık. On, on beş dakikalık teneffüs vardı. O zaman şimdiki gibi toplar nerede. Çorapları söküp sararak yuvarlak haline getirir, pamuk koyarak top yapardık ama bayağı zıplardı o toplar.”


Yazının güncellenmiş şeklini okumak için lütfen aşağıdaki linki tıklayın:

https://dinyakos.com/2014/02/23/faruk-hizal-zanaatkar-bir-kaleci/

1 yorum:

  1. merhabalar,

    ben vecdet dedemin torunuyum. Faruk amcanin hikayesini severek okudum. Ancak sonundaki fotogtafta dedemon soyismi demirkol olarak yazilmis. H. Vecdet Ozkan olmasi gerekir.

    Saygilarimla
    Pelin Dumanli

    YanıtlaSil